Het prachtige Flores

Wat de projecten in Flores betreft, gaat alles goed. Het studieproject voor de weeskinderen wordt heel goed benut. We hebben nu 18 kinderen die gemonitord worden in hun schoolgang. Van basisschool tot middelbaar en beroepsopleiding. Dankzij de donaties voor dit project kunnen we nog enkele kinderen selecteren die voor deze ondersteuning in aanmerking komen.

Het handwerkproject draait goed, er is geen grotere deelname van vrouwen dit jaar, maar er komen soms opdrachten binnen van scholen om de uniformen te maken en dat levert een kleine winst op.
Het begin van zelfstandigheid is gemaakt. We gaan verder op deze goede weg.

Het grootste nieuws is dat ik in een betrekkelijk korte tijd voldoende fondsen heb weten te werven om de bouw van een derde kleuterschooltje annex ruimten voor vrouwenactiviteiten te kunnen starten.
Ik hoop vurig dat dat nog voor de inzet van de moesson kan gebeuren en dat er door gebouwd gaat worden, zodat ik in het voorjaar, bij mijn volgend verblijf op Flores, mooie resultaten kan zien. Dan kunnen we plannen maken voor de inrichting van de twee klassen en de afwerking van de nieuwe ruimtes en daar een kostenberaming voor maken. Dit nieuwe gebouw gaat als een soort centrum van de kampong Welong dienst doen. Zelf ben ik reuze benieuwd naar het resultaat en ik zal jullie meteen inlichten, met foto’s erbij.
 

 


Op dit stukje land wordt gebouwd en dit gebouw moet daarop komen
Nog heel wat werk aan de winkel dus.

Beste groet van
Janine Asselbergs