Slaginstrumenten van Pearl Music Europe

Vorige week hebben wij een email ontvangen van de heer Loontjens van de stichting Sawasdee. Met veel plezier en voldoening hebben wij het bericht gelezen. Hierin staan namelijk de bestemmingen van de door Hans Waeyen van Pearl Music Europe gedoneerde slaginstrumenten vermeld en beschreven.

Het aids kinderdorp “New Hope for Cambodian Children” ( NHCC) in Kompong Speu.
Momenteel biedt men hier onderdak en hulp aan 210 aids (wees)kinderen die, naast liefdevolle opvang, hygiëne, gezonde maaltijden ook tweemaal daags de levensreddende aids remmende medicijnen krijgen toegediend.

De Foundation “Together for Cambodia” in Siem Reap.
Een succesvol project in de tempelstad Siem Reap, met deels intern, educatie voor de kansarme jeugd aldaar. Na een opstart van enkele jaren in een pand in de stad, is er een nieuwbouw onder constructie dat over ca. 4 maanden in gebruik wordt genomen.

Het Arrupe Center in Battambang.
Een project met educatie, gezondheidszorg voor lichamelijk gehandicapte kinderen in Battambang. Dit zijn veelal slachtoffers van landmijnen.  Dit project produceert zelfs in eigen beheer rolstoelen.

Don Bosco Projecten.
Natuurlijk zijn de instrumenten ook deels aan Don Bosco projecten geschonken w.o. Don Bosco technische scholen in Phnom Penh en in de stad Kep.

Fijn dat deze grote hoeveelheid instrumenten bij zoveel verschillende projecten terrecht is gekomen. Nu kunnen veel kinderen zelf muziek en plezier maken.
Onze dank gaat uit naar Hans Waeyen en Pearl Music Europe, de stichting Sawasdee en de Don Bosco foundation.