Het prachtige Flores

Wat nieuws uit Flores betreft kunnen we het volgende melden.
Mede dankzij sponsoring van Futureforkids hebben we een speelplaats van het schooltje in Ting kunnen aanpakken. De grond, die bij regen in een modderpoel veranderde, moet nodig gedraineerd worden, geëgaliseerd en van een hek voorzien om de al te enthousiaste jeugd buiten schooltijden, in toom te houden. Ook zijn er enkele speeltoestellen in bestelling zoals schommels, klimrek en carrousel.
Het was heerlijk om te ervaren dat het ingestelde systeem van kokende moeders prima werkt. De kinderen krijgen 3x per week een warme maaltijd op school.
Futureforkids wil zich nu graag gaan inzetten om een aangekocht stukje land in de kampong Welong bouwklaar te krijgen. De bedoeling is dat daar een kleuterschooltje op komt te staan. In deze kampong is er nog geen.  Het wordt dan al de derde kampong die we van een schooltje voorzien. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Voorziene werkzaamheden zijn: zoeken naar water en als dat gevonden wordt, het water ordentelijk naar tappunten leiden. De grond moet ook geëgaliseerd worden omdat een verlaten terras-rijstsawa is aangekocht. Nadeel: veel werk te doen, voordeel: het schooltje komt midden in de kampong Welong te liggen waar we ook al actief zijn met het voeding/kook project.

          
Tekening schoolgebouwtje  Janine op het aangekochte stukje land.


Sinterklaas verrassing was nog wel dat Maarten Eijl met enkele dozen speelgoed en schrijfgerei aankwam die in grote dank onmiddellijk naar Flores opgestuurd zijn. Het zal nog enkele weken duren voor dat de goede gaven aankomen, maar ze zullen met grote blijdschap op de kleuterschooltjes ontvangen worden.
Gelukkig zie ik bij mijn jaarlijkse bezoeken altijd vooruitgang en verbetering en bespreek de nieuwe plannen waarvan hierboven dus al meer. Veel dank voor de hartelijke betrokkenheid.

Janine