Over ons
Organisatie
De stichting is op 31 oktober 2000 opgericht. Onze statuten zijn notarieel vastgelegd, Future for Kids is ook bij de kamer van koophandel Amsterdam ingeschreven onder nummer 34144510.
Daarnaast is de stichting door de Belastingdienst voor onbepaalde tijd aangewezen als ANBI.

ANBI staat voor Algemeen Nut Beoogende Instelling.
Deze ANBI aanwijzing is een waarborg dat de besteding van onze donaties en onze boekhouding extra gecontroleerd worden.
Het financieel jaarverslag van 2024 vindt u hier.
Voor ons financieel jaarverslag van 2023 klikt u hier en van 2022 klikt u hier.
Ons fiscaal nummer is 809550945.
Doordat de belastingdienst ons als ANBI heeft aangewezen, heeft u de mogelijkheid om uw donaties aan onze stichting van uw belasting af te trekken. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.
Het bestuur bestaat uit:
Rob Akkermans- voorzitter
Igor de Koning- secretaris
Michael Hendriks – penningmeester
Onze Visie
Het bevorderen van de zorg en de educatie voor kansarme kinderen, waar ook ter wereld.
Doelstellingen
Het assisteren in hulpbehoevende situaties (projecten) die aan onze visie voldoen.
Onze Stichting streeft ernaar alle materiële en geldelijke ontvangsten volledig aan de projecten over te maken. De kosten van de Stichting worden door het bestuur voor hun rekening genomen. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.
Werkwijze
Er worden twee werkwijzen toegepast om een project te selecteren en te starten.
Future for Kids kan zelf een project opsporen en accepteren. Wij zullen dan een verantwoordelijke aanwijzen, die dit project gaat begeleiden. Dit kan een lokaal persoon of instantie zijn of een bestuurslid/vrijwilliger, die vanuit Nederland de contacten verder uitbreid en dan eventueel met lokale hulp het project uitvoert.
Ook kan een project bij Future for Kids worden aangemeld en als deze dan door het bestuur geaccepteerd wordt, zal de aanmelder gevraagd worden het project onder onze naam uit te voeren, waarin wij een ondersteunende taak zullen vervullen.
Beleids- en financiële voorstellen in de projecten zullen aan het bestuur worden voorgelegd, die in meerderheid hun goedkeuring moet uitspreken alvorens tot uitvoering over te gaan.
Beleidsplan:
Ieder vijf jaar maken wij een plan van aanpak, werkwijze en hoe te financieren.
Plan voor de periode van 2025-2030
- Ondersteuning van bestaande onderwijsprojecten, waar ook ter wereld.
- Het aantrekken van geschikte vrijwilligers die een (zelf) bepaald project kunnen begeleiden, voortzetten met hulp van de kennis en financiële ondersteuning van de stichting. Of het begeleiden van de geselecteerde studenten die in aanmerking komen voor een studiefinanciering voor een studie aan een universiteit ter plaatse.
- Indien nodig werken wij samen met andere hulporganisaties, als dit het project ten goede komt. Als het ter plaatse gewenst is dragen we het zelfs over aan een andere hulporganisatie. Voorbeeld: Hulp bij onderwijs aan kinderen waarvan de moeders in gevangenschap zaten in Arusha is destijds overgedragen aan Cordaid. Studiefinancieringen aan studenten in Cambodja werd voortgezet door de Wereldbank.
- Bestuderen van hulpverzoeken en daar gepaste hulp bij vinden. Mogelijk komt dit niet ten laste (van de baten) van de stichting omdat wij dan enkel een coördinerende rol vervullen om een situatie op te lossen. Onze ervaring wordt dan gebruikt. Sponsoring in de vorm van manuren.
- Het blijft vrijwilligerswerk en het blijft mensenwerk. Vanuit het hart een ander de mogelijkheid te geven te kunnen leren. In welke vorm dan ook.
Financiële plan 2025-2030
- Het blijven aantrekken van sponsoren en privé donaties.
- Ieder gift gaat voor de volle 100% naar een van onze projecten/studenten met studiefinanciering. Donateurs krijgen zelfs de mogelijkheid een bepaalde student te kunnen financieren voor een vooraf afgesproken studietermijn.
- Op de jaarrekening komen enkel gemaakte (verplichte) bankkosten te staan.
- Alle gemaakte kosten, zoals reizen en verblijf, worden door het bestuur en de vrijwilligers privé betaald. Deze komen nooit ten laste van de baten van de stichting. Niemand ontvangt hiervoor een vergoeding vanuit de stichting.
- De penningmeester bewaakt de betaal- en spaarrekening van de Stichting zodanig dat er altijd een reserve blijft bestaan voor plots opkomende projecten of studiefinancieringen. Het blijft op een rentegevende spaarrekening en er wordt niet belegd.
- Jaarrekening wordt jaarlijks gepubliceerd op onze website.