ONTWIKKELINGEN OP FLORES

Zoals jullie weten wordt er in Welong op Flores een spiksplinternieuw gebouw neergezet waarin twee kleuterklassen komen, een klas voor volwassenen die een alfabetiserings cursus gaan volgen en een ruimte waar we jeugdige drop-outs weer terughalen naar een schoolse situatie om ze op een examen voor te bereiden. Ook komt er een keuken in dit gebouw waar moeders kunnen koken om de kleuters een warme maaltijd te bezorgen.
Verder zijn er nog ruimtes die bij zo’n gebouw horen als een voorraadkamer, een kantoor, toiletten enz.
Eind september j.l. verliet ik Welong met het gebouw in aanbouw en dat zag er toen zo uit:

22


Ik wist dat de planning voor de opening in maart/april heel strak was en had mijn twijfels of dat gehaald zou worden, maar wie schetst mijn verbazing dat ik een mooi fotoverslag kreeg van de opening van het gebouw begin april van een mooie nieuwe school.

 


We zijn nu bezig met de inrichting van de klassen en alle schoolse benodigdheden zodat de kinderen uit Welong en omliggende kampongs in het nieuwe schooljaar ontvangen kunnen worden.

Waar we nu voor aan het sparen zijn is een eigen schoolbusje van de zusters om de kinderen van heinde en ver te gaan ophalen naar school en weer thuis te brengen. Vooral in de natte moesson tijd is dit erg belangrijk omdat het verzuim in die tijd nogal groot is. Kleine kinderen moeten vaak nogal van ver komen naar de school en er wordt nogal gauw een reden gevonden om hun kind niet naar school te brengen. We hebben een tijd een busje gehuurd om uit te proberen hoe de presentie van de leerlingen dan zou zijn. Dat bleek een groot succes, bijna 100% presentie. Dus ook geen onderbrekingen meer van het schoolprogramma.

 


A.s. September ga ik weer naar Flores en wat zou het een feest zijn om dan een busje te kunnen laten rondrijden van onze eigen missiepost (er zijn 3 zusters die dit busje kunnen rijden) met daarop de naam van de schooltjes daarop geschilderd ……. We zijn al een eindje op streek maar we hebben het einddoel nog niet gehaald.
Future for kids is altijd een enthousiaste meedenker en ondersteuning geweest voor de projecten in Flores en dat geeft mij een goed gevoel voor de future van deze kids.

Hartelijke groeten en jullie horen nog van mij,

Janine