Het Prachtige Flores

Op Flores gaan de ontwikkelingen rustig door. In de kampong Welong zijn we een school aan het bouwen. Op de bovenverdieping komen 2 kleuterklassen, toiletten, kantoortje en voorraadkamer. In de grote benedenverdieping komt o.a. een ruimte waar we een programma gaan geven voor dropouts. We gaan daar jongeren die de school voortijdig hebben verlaten, terughalen naar school en voorbereiden om toch nog een afsluitend diploma te halen. Bovendien gaan we daar een cursus geven voor alfabetisering van volwassenen. Het gebouw zal eind dit jaar of vroeg voorjaar klaar zijn. Er zijn al ongeveer 50 kinderen aangemeld uit Welong en omgeving.
Ik ben de maand september ter plaatse geweest en was blij verrast met de vorderingen van het gebouw en de andere projecten. De inrichting van het gebouw is doorgesproken en de opzet van de diverse cursussen.
Onze andere kleuterschool in Poco staat heel goed aangeschreven bij de regionale inspectie. Dat streven we ook na voor de nieuwe school in Welong.
We hebben nu een nieuw doel gesteld, een eigen schoolbusje dat de kinderen uit de omgeving gaat ophalen. We hebben de ervaring dat de presentie dan veel hoger is, vooral in de regentijd.
Wij zijn heel dankbaar voor de ondersteuning van FFK voor de realisering van onze doelen en gaan dapper en met veel enthousiasme door.

 


Hartelijke groeten,
Janine Asselbergs