Studeren in Cambodja

Na aankomst in Sihanoukville worden we hartelijk begroet door drie studenten van de Build Bright University,te weten Pisset, Ye en Vichet. Drie vrolijke en trotse gezichten, die ons welkom heten. Samnang moest die avond studeren en kon er dus niet bij zijn. Tijdens een etentje vertellen de jongens over hun leven als student. Ye en Vichet hebben het eerste semester van het eerste studiejaar afgerond en zijn gestart met het tweede semester. Samnang en Pisset zijn bezig met het tweede semester van het derde jaar en hebben hierna nog één studiejaar te gaan. Vijf ochtenden en/of middagen in de week volgen ze colleges. Om geld te verdienen hebben ze alle vier naast hun studie nog een baan in een hotel.
Samnang ontmoeten we de dag erna. Ook hij heeft het erg naar zijn zin en kijkt erna uit om volgend jaar af te studeren.
We hebben die dag ook een afspraak met dhr. Sokheng, studentenbegeleider van de Build Bright University. Hij verteld ons dat de studenten gemotiveerd zijn en goede resultaten behalen. Ook hebben we een start gemaakt met de selectie voor twee nieuwe studenten, die de stichting wil gaan sponseren. Het doel is om vóór het komende studiejaar de selectie te hebben afgerond.
Wij hebben een hele positieve indruk van de studenten, van het gesprek met dhr. Sokheng en van alles wat we gezien en gehoord hebben in en rond de universiteit. We hopen twee nieuwe studenten voor het begin van het studiejaar 2013/2014 geselecteerd te hebben.