Hierbij weer een update over het St Gabriel Home in Mateves, Arusha. Door regelmatig e-mail en telefonisch contact worden we op de hoogte gehouden van de situatie ter plekke en we zijn dan ook erg blij om te kunnen vertellen dat het project goed loopt en groeit. Met de kinderen die er wonen gaat het goed. Inmiddels woont Derrick weer bij zijn moeder en zijn er twee nieuwe jongetje bijgekomen: Hans en Damian, allebei rond de 1,5 jaar. Kleine Mariam is nu dus niet meer de allerjongste.

Twee van de zusters (Anna Maria en Priscilla) zijn helaas overgeplaatst naar een andere werkplaats. Hiervoor zijn vier nieuwe zusters in de plaats gekomen: Elizabeth, Gemma, Ponnsiana en Martha. De laatste twee zusters geven ook les op de school.

De school is inmiddels uitgebreid met twee extra klaslokalen en heeft nu 99 leerlingen. Deze krijgen allemaal uji (zeer voedzame pap) in de pauze en ook een lunch maaltijd;dit omdat veel kinderen in de omgeving thuis niet altijd genoeg of gezond te eten krijgen Momenteel zijn er drie vrijwilligers (uit Polen, Italië en Duitsland) werkzaam via de internationale organisatie Projects Abroad. Ze helpen met lesgeven op de school.

Ondanks dat het erg goed gaat en het er steeds professioneler aan toe gaat, kan het project nog steeds financiële hulp gebruiken. Ten eerste om het terrein waar zowel de school als de huizen van de kinderen en de zusters op staan, te beveiligen met een hek; dit omdat er in maart van dit jaar helaas ‘s nachts ingebroken is. De zusters voelen zich na dit incident toch iets minder veilig. Ook is er geld nodig voor het uitbreiden van de school met extra klaslokalen (met als doel dat er ooit een volledige basisschool zal staan) en een kantine waar alle leerlingen kunnen lunchen. Jullie steun wordt wederom zeer gewaardeerd: asante sana!

Meer informatie over het project is de vinden op de eigen site van het opvanghuis : www.saintgabrielhome.net