Sihanoukville, Cambodia

In de provincie Kampot, een prachtige maar helaas een van de armste provincies van Cambodja, woonden twee studenten van de Build Bright University te Sihanoukville in Cambodja. Samnang (23 jaar) en Piseth (22 jaar). Vier jaar geleden kwamen zij terecht op de Don Bosco Hotelschool in Sihanoukville. Sihanoukville is een toeristische badplaats in het zuidwesten van Cambodja. Tijdens hun studie op de hotelschool kwamen zij in contact met Christel Pieters. Christel was via Future for Kids als vrijwilligster terecht gekomen op de hotelschool. Haar moeder, Ingrid van der Werff, bezocht haar in 2009. Christel en Ingrid kregen het idee deze twee studenten te laten doorstuderen op de Build Bright University in Sihanoukville (Management and Economie). Zij hebben geld ingezameld en deze twee studenten een studiebeurs aangeboden. In drie jaar tijd hopen ze hun Bachelor te halen.


Rob Akkermans bezocht de studenten in oktober 2011. Inmiddels is het idee uitgegroeid om vanuit de stichting meerdere studenten een studiebeurs te geven en hen in staat te stellen hun BA te halen. Ingrid van der Werff gaat dit coördineren in samenwerking met Future for Kids. In september beginnen wij met een studiebeurs aan te bieden aan twee studenten. De selectie vindt momenteel plaats en voor 1 april hopen wij de namen bekend te kunnen maken. Ingrid is in december 2011 in Sihanoukville geweest en heeft het startschot van de selectie gegeven.


In de toekomst hopen wij meerdere studenten in Cambodja aan een studiebeurs te mogen helpen. Heeft u ook interesse om op een dergelijke manier Cambodjaanse studenten te laten studeren neemt u dan contact met ons op. U kunt dan zelf één of meerdere studenten gedurende drie jaar helpen en uiteraard ook persoonlijk volgen.


projecten
project1
Chiang Rai Thailand
project2
Arusha Tanzania
project3
Sihanoukville Cambodia